Darila. Le kdo jih ne mara? Prejeti že, kaj pa kupiti? Pa tukaj nimam v mislih, da ne bi marali kupovati daril zaradi stroškov, povezanih z njimi. Saj ni potrebe, da kupimo drago darilo, pomembnejše od tega je, da se ga bo prejemnik razveselil. Gre predvsem za ideje za darilo. To zna biti kar precej težavno opravilo. Koliko daril kupimo letno, za koliko različnih priložnosti, za koliko različnih oseb? Najsi gre za poslovna, promocijska ali kakorkoli jih že poimenujemo, najpomembnejša je prava ideja. Lahko se enostavno odločimo in jih poiščemo po raznih katalogih, najboljša pa so vsekakor izvirna darila. Skoraj ni stvari, ki ne bi bila primerna za darilo, vendar ne vsaka za vsako osebo. Kar je lahko za nekoga super darilo, je lahko za drugega razžalitev. Ne smemo si npr. dovoliti, da darila za moške po pomoti podarimo predstavnicam nežnejšega spola. Pomembno je, da darilo ne kupujemo po svojem okusu, temveč naj bo pisano na kožo obdarjencu.

Poslovna darila so še posebej težavna tema. Darilo ne sme biti višjega cenovnega razreda, saj bomo prejemnika spravili v težave, ker bo moral plačati dohodnino. Prav tako ne sme biti preveč osebno.

Najlažje pridemo do ideje za darilo, če osebo res dobro poznamo ali pa vprašamo za mnenje njegove bližnje. Včasih pa tudi ni odveč, če vprašamo kar obdarjenca samega, kaj si želi.

Kot že omenjeno, je najenostavnejše, če osebo, ki jo obdarujemo, zelo dobro poznamo. Izvirna darila najpogostejše izročamo osebam, ki majo običajno svoj materialni status že rešen, mlajšim pa po izkušnjah sodeš podarjamo bolj uporabne stvari.

Kaj bomo podarili svojim bližnjim ob raznih priložnostih na koncu sploh ni pomembno, pomembno je, da je dano iskreno iz srca. Velikokrat se namreč zgodi, da si oseba bolj želi druženja in prijateljstva kot materialnih dobrin.


Kategorije